Menjünk a Pokolba? – Imával tiltakoznak az új klub ellen

Kecskemét – Néhány nap múlva megnyílik Kecskemét legújabb szórakozóhelye, a Pokol Club. Az Izsáki úton, a régi uszoda épületében működő diszkó névválasztását a város katolikus közössége nem hagyja szó nélkül.

A városban az utóbbi hónapokban nagy port kavart a szórakozóhelyek nyitva tartása körüli vita, most azonban újabb fejezettel bővülhet a klubok – nem éppen dicsőséges – története. A legújabb diszkó ugyanis még meg sem nyitott, már megosztja a közvéleményt.

Még nem volt példa arra, hogy a kecskeméti Nagytemplom főplébánosa, Jeney Gábor felszólalt volna a szórakozóhelyeket érintő ügyben, a vasárnapi körmeneten azonban ő sem hagyhatta szó nélkül a június 15-én megnyitó Pokol Club névválasztását.

– Az egyik imacsoportunk tagjai hívták fel a figyelmemet erre az új diszkóra. Ők kértek meg, hogy a körmenetben szóljak erről – tudtuk meg Jeney Gábor főplébánostól. – A diszkó üzemeltetői ezzel a névválasztással a poklot jó fényben állítják be, mintha az egy pozitív hely lenne. Nem a szórakozóhely ellen van kifogásunk, azzal nem értünk egyet, hogy a gonosz lélek oldala kerül ez által középpontba – tette hozzá Gábor atya.

Az imacsoport a körmenet estéjétől, június 10-étől kezdve hét napon át a régi uszoda épületétől néhány méterre lévő kőkeresztnél találkozik. – Negyed nyolctól azért imádkoznak majd, hogy a pokol mellett a mennyországot is megismerjék a diszkó üzemeltetői és azok a fiatalok, akik ide járnak majd. Azok, akik úgy gondolják, hogy Kecskeméten a poklon kívül más jó dolog is akad, csatlakozhatnak hozzájuk – hívta fel a figyelmet Gábor atya.

A hétvégétől Pokol Clubként működő régi uszoda néhány napja már kívülről is magán viseli a változás nyomait. Egy széles sávban ugyanis citromsárgára festették az épületet. A színválasztás pedig igazán találó, hiszen ha az eddig kiérdemelt két Citrom-díj a városvezetésének még nem volna elég, itt az újabb esélyes épület. Az ICOMOS, vagyis az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének Magyar Nemzeti Bizottsága ugyanis már kétszer Kecskemétnek ítélte a legsikertelenebb új beépítésekért, a legtökéletesebben félresikerült helyreállításokért járó elismerést. A Malom Center megépítése és a Rudolf-laktanya hasznosítási terve után talán a pokol Izsáki úton megnyíló kapujáért kapjuk a következőt.

Be the first to comment on "Menjünk a Pokolba? – Imával tiltakoznak az új klub ellen"

Leave a comment