Elnapolták a KSE-ügyet – elszakadt a cérna a polgármesternél

Kecskemét – Közel egy órás vita után levette a napirendről a közgyűlés a Kecskeméti Sportegyesület (KSE) ügyét. Eredetileg a képviselők arról döntöttek volna, hogy a kézilabda és a kosárlabda külön szakosztályként működik tovább, a röplabda pedig a KSE-ben marad. Azonban a vita elfajult, Dr. Zombor Gábor pedig kijelentette, elege van a KSE-ből, és befejezte sportfinanszírozási aktivitását Kecskeméten.

A város eredeti elképzelése az volt, hogy a kosárlabda szakosztályt egy új, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő cég vinné tovább, a tervek szerint úgy, hogy szponzorokat vonna be, akik számára később a város részben vagy teljes egészében értékesíthetné saját üzletrészét. A kézilabda szakosztályt működtető, szintén új társaságban az önkormányzat kisebbségi tulajdonos, a KÉSZ Holding Zrt. pedig többségi tulajdonos lenne. A röplabda szakosztály továbbra is a KSE Kft. keretében működne. Amennyiben a társaság tulajdonosai az átalakulás után a cég megszüntetése mellett döntenek, akkor a röplabda szakosztály a sportiskola keretében folytathatná a tevékenységét.

A vita során Király József, az MSZP frakcióvezetője a KSE körüli szabálytalanságok kivizsgálását szorgalmazta, és egy szerinte gyanús szerződést, valamint egy számlát nyújtott át a polgármesternek.

Dr. Brúszel László pedig egy merőben új megoldást javasolt a KSE ügyének rendezésére. Szerinte attól nem oldódik meg semmi, hogy egy problémás cég helyett hármat csinál a város. Mint elmondta, a városnak ki kellene vonulnia a versenysportok támogatásából. “Van erre egy példa, ráadásul egy jó példa, a KTE Kft, amely magántulajdonosok működtetésében van, és az önkormányzat tiszta, átlátható viszonyokkal ad bizonyos összegű támogatást, amelyekkel elszámolnak, ez a tiszta rendszer – fogalmazott a szocialista politikus, aki az önkormányzatnál a KSE ügyeit vizsgáló bizottságot is vezette.

Dr. Zombor Gábor polgármesternél a vita végére betelt a pohár. “Nekem meglehetősen elegem van ebből az egész történetből. Javaslom, hogy vegyük le ezt a napirendről. Én nem szeretném azt, hogy most itt azért feszüljünk egymásnak, mert mindenki jót akar, aztán közben minket piszkálnak, meg egymást piszkáljuk ilyen ügyekkel. Részemről én befejeztem a sportfinanszírozási aktivitásomat itt Kecskeméten. Majd, ha valaki szeretne, akar sportot támogatni, akkor megkeres bennünket” – zárta le a vitát a polgármester.

A KSE ügyének előterjesztését végül visszavonta az előterjesztő, így döntés sem született.

Forrás: Kesport.hu

Be the first to comment on "Elnapolták a KSE-ügyet – elszakadt a cérna a polgármesternél"

Leave a comment