Ehető és elkölthető ballagási csokrok

Kecskemét – Ha ballagási csokorról van szó, nem a méret a lényeg: a különleges, ötletes és vicces bokrétákat keresik a vásárlók. A virág szép, de egy ehető vagy elkölthető csokornak a ballagó is duplán örül. A 2012-es trendről kérdeztünk egy virágkötőt.

A ballagáshoz hozzátartozik a rosszul szabott formaruha, a Gaudeamus igitur hamiskás dallama és a tömérdek virág. De milyen bokrétával illik menni egy 2012-es ballagásra, erre a kérdésre kerestük a választ. Aki idén trendi szeretne lenni, annak bonbont, pénzt vagy ballagó kalapos plüssfigurát kell beleköttetnie a csokorba.

– Az idei év különlegessége a palackpostás fiola, amelybe pénzt, idézetet, vagy akár saját gondolatokat, jókívánságokat tartalmazó üzenetet és egyéb apró ajándékot is tehetünk. De alkalmas ékszer csomagolására, tárolására is – magyarázta Vincze Henrietta, az egyik kecskeméti virágüzlet tulajdonosa.

Azt is megtudtuk, általában három, öt szál virágból célszerű a ballagási csokrot köttetni. Ennek a praktikusság az oka, ugyanis a nagy bokrétákkal gyakran nem tudnak mit kezdeni a ballagók. – Nem a méret a lényeg – mondta viccelődve Heni.

Az egyik vásárlótól megtudtuk, ő 15 szál rózsából: 14 vörösből és 1 fehérből készítetett csokrot a lányának. – A vörösek az eddig kijárt osztályokat, a fehér pedig az egyetemet szimbolizálja. Biztos vagyok abban, hogy a család többi tagjától kap majd plüssös, bonbonos virágokat, én egy kicsit komolyabb csokorral szeretnék kedveskedni neki ezen a napon – árulta el az édesanya.
Ballagási csokor nincs 3000 forint alatt

A legolcsóbb ballagási csokor is 3 ezer forintba kerül átlagosan: ebben pár szál virág, egy apró plüss és egy ballagási idézetet tartalmazó szalag tartozik bele. Aki ennél többet szeretne, annak mélyebbre kell nyúlnia a zsebében.

– Sok függ attól, hogy a vásárló milyen virágot és mennyit választ, illetve milyen extrákkal szeretné „megbolondítani” azt. A határ a csillagos ég és a fantázia. De ballagási csokorra nagy általánosságban 6-8 ezer forintot szánnak az emberek – árulta el a virágkötő, aki hétfő óta alig alszik, annyi a megrendelés a ballagási időszak közepette.

Aki mégis megmarad a hagyományos, ám jól bevált virágoknál, annak Heni a tartósabb, különlegesebb növényeket ajánlja, amelyek akár két hétig is elállnak: ilyenek az orchideákból, a flamingó virágokból, az ananászból vagy a protea félékből kötött csokrok.

Major Stella

Be the first to comment on "Ehető és elkölthető ballagási csokrok"

Leave a comment