Kecskemétre vezényelték az abonyi őrsparancsnokot

Kecskemét – Azonnali hatállyal a kecskeméti megyei rendőr-főkapitányságra vezényelték Pintér Gábor rendőr alezredest, Abony őrspranacsnokát. A rendőr alezredes a közrendvédelmi osztályvezető helyettese, kiemelt főelőadó lesz. Az Abony környéki kistelepülések vezetői nem örülnek a döntésnek.

Pintér Gábor huszonöt éve rendőr. Az elmúlt években Abonyban töltötte szolgálati idejét, a helyi rendőrőrs parancsnoka volt. Amúgy Nagykőrösön lakik. Abonyban fejébe vette, hogy a körzetében rendet tesz, ezért rendszeres razziákkal, valamint éjszakai járőrözéssel javította a bűnügyi statisztikát. A térségben ugyanis mindennaposak a vagyon elleni bűncselekmények. Éppen ennek okán a térség kistelepüléseinek vezetői nem örülnek Pintér alezredes elvezényelésének. A ceglédi ügyészek viszont nem ejtenek érte búcsúkönnyeket, mert nem volt éppen harmonikus az együttműködés a rendőrőrs és a vádhatóság között. A múlt évben abonyi lakosok tiltakozó akciót szerveztek a ceglédi ügyészség elé, mert nem támogattak egy rendőrségi indítványt, amelyben az előzetes letartóztatását kérik néhány feltételezett bűnelkövetőnek. A lakosság szerint az ügyészség a bűnözők pártján állt ebben az ügyben. Az ügyészség szerint viszont a rendőrség bizonyítékai nem állták volna meg a megmérettetést a bíróság előtt.

A megyei közrendvédelmi osztály korábbi vezetője Rigó János volt, aki jelenleg Kecskemét rendőrkapitánya. Helyét jelenleg megbízott vezető tölti be, a posztra a megmérettetés most kezdődik Pintér alezredes idevezénylésével.

2 Comments on "Kecskemétre vezényelték az abonyi őrsparancsnokot"

  1. Most akkor miért is vezényelték az őrsparancsnokot Kecskemétre? Egyáltalán tényleg vezénylésről van szó? Teszik ezt azért mert abonyi lakosok elégedetlenek voltak az ügyészség döntésével? Ez vicc? Annak túl erős…

  2. Egyébként a “feltételezett bűnelkövetők” bűnözők!

Leave a comment