Kecskemétre vezényelték az abonyi őrsparancsnokot | Híröshír

Kecskemétre vezényelték az abonyi őrsparancsnokot

2012 április 16 szerző admin2

Kecskemét – Azonnali hatállyal a kecskeméti megyei rendőr-főkapitányságra vezényelték Pintér Gábor rendőr alezredest, Abony őrspranacsnokát. A rendőr alezredes a közrendvédelmi osztályvezető helyettese, kiemelt főelőadó lesz. Az Abony környéki kistelepülések vezetői nem örülnek a döntésnek.

Pintér Gábor huszonöt éve rendőr. Az elmúlt években Abonyban töltötte szolgálati idejét, a helyi rendőrőrs parancsnoka volt. Amúgy Nagykőrösön lakik. Abonyban fejébe vette, hogy a körzetében rendet tesz, ezért rendszeres razziákkal, valamint éjszakai járőrözéssel javította a bűnügyi statisztikát. A térségben ugyanis mindennaposak a vagyon elleni bűncselekmények. Éppen ennek okán a térség kistelepüléseinek vezetői nem örülnek Pintér alezredes elvezényelésének. A ceglédi ügyészek viszont nem ejtenek érte búcsúkönnyeket, mert nem volt éppen harmonikus az együttműködés a rendőrőrs és a vádhatóság között. A múlt évben abonyi lakosok tiltakozó akciót szerveztek a ceglédi ügyészség elé, mert nem támogattak egy rendőrségi indítványt, amelyben az előzetes letartóztatását kérik néhány feltételezett bűnelkövetőnek. A lakosság szerint az ügyészség a bűnözők pártján állt ebben az ügyben. Az ügyészség szerint viszont a rendőrség bizonyítékai nem állták volna meg a megmérettetést a bíróság előtt.

A megyei közrendvédelmi osztály korábbi vezetője Rigó János volt, aki jelenleg Kecskemét rendőrkapitánya. Helyét jelenleg megbízott vezető tölti be, a posztra a megmérettetés most kezdődik Pintér alezredes idevezénylésével.

comments powered by Disqus
@ FACEBOOK


#KECSKEMET @ INSTAGRAM

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Adja meg e-mail címét, hogy feliratkozzon és értesítést kapjon az új cikkeinkről e-mailben.

Csatlakozás a többi 6 feliratkozókhoz