Rekordhideg várható csütörtök reggel

Csütörtök hajnalra mínusz 20 fok alá csökken a levegő hőmérséklete, ezért Bács-Kiskun megyére narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előttünk álló éjszaka első felében valószínűbb a legalacsonyabb hőmérsékletek kialakulása, amely az északi országrész kivételével -15 fok alatt, a déli megyékben (elsősorban Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében) -20 fok alatt várható – olvasható az OMSZ honlapján.

A meteorológiai szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint az ország déli felében Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a hőmérséklet mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet. Emellett szintén az extrém hidegre vonatkozóan citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban, valamint hét megyében, Pest, Fejér, Veszprém, Zala, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezeken a területeken mínusz 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Az ország északi területein, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg nincs érvényben figyelmeztetés. A jelenlegi előrejelzés szerint csütörtökön országszerte a szerdaival megegyező figyelmeztetések lesznek érvényben. A tájékoztatás szerint az éjszaka első felében valószínűbb a legalacsonyabb hőmérsékletek kialakulása.

Ezt követően csütörtökön elsősorban a délutáni óráktól főként a Dunántúl nyugati megyéiben kisebb havazásra is számítani lehet. Ezeken a területeken nagyjából 2 centiméternyi friss hóra lehet számítani. A délutáni, esti órákban pedig nyugaton gyenge hóátfúvás is kialakulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

delmagyar.hu

Be the first to comment on "Rekordhideg várható csütörtök reggel"

Leave a comment