Golyóálló mellényben kísérték az adócsalókat

Újabb jelentős adócsalási ügyben helyezett szerdán előzetes letartóztatásba három férfit a kecskeméti nyomozási bíró.

A gyanúsítottakat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága golyóálló mellényt viselő munkatársai szállították megkülönböztető jelzést használó járművekkel Budapestről a Kecskeméti Városi Bíróságra, majd bilincsben vezették be őket a tárgyalóterembe.

Dr. Sárközi Alexandra pénzügyőr őrnagy, a NAV bűnügyi szóvivője egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni a bűncselekményről. Azt viszont megígérte, hogy a két ünnep között beszámolnak majd a nyomozás akkor nyilvánosságra hozható részleteiről.

Nem hivatalosan annyit sikerült megtudnunk, hogy jövedéki adócsalás miatt folytatnak eljárást üzemanyaggal kereskedő vállalkozások ellen. A gyanú szerint úgynevezett bázisolajat hoztak be Magyarországra, amit azután üzemanyagként értékesítettek. A bázisolaj a kenőanyaggyártás egyik alapanyaga, illetőleg szokásosan fém megmunkáláshoz használatos adalék. Jövedéki termék, azonban 0 százalékos a rá kivetett jövedéki adó. Az adócsalás – jövedéki, valamint általános forgalmi adónemben – meghaladhatja az 50 millió forintot.

A három gyanúsított közül az egyik keceli, a másik nagy valószínűséggel Kiskőrös környéki vállalkozó, a harmadik pedig szentendrei. A nyomozási bíró mind a három férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Be the first to comment on "Golyóálló mellényben kísérték az adócsalókat"

Leave a comment