Daruval emeltek ki egy fogságba esett lovat a tűzoltók

Az első bejelentést követő harmadik napon is ugyanabban a kibetonozott árokban találták a tűzoltók egy lovat, amelyet végül ma sikerült kimenteni fogságából Foktő közelében.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint még pénteken érkezett jelzés a Kecskeméti Tűzoltóságra, hogy Foktő határában egy kibetonozott árokba ló került, ahonnét önerejéből nem tud kimenni. A kecskeméti ügyeletes továbbította a jelzést a területileg illetékes kalocsai tűzoltóságra. A Kecskemétre befutó hívást követően negyed órán belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, akik megtalálták a ló gazdáját. Ő azonban elhárította a segítséget, mondván az állat mentését már megszervezte.

Hétfőn azonban újabb bejelentés érkezett, miszerint a ló továbbra is az árokban található. A helyszínre siető tűzoltóknak a ló gazdája ismételten azt nyilatkozta: a mentés folyamatban van, nincsen szüksége segítségre. A tűzoltók azonban ezt már nem hagyták annyiban: állatorvost, lovászt és Kecskemétről autódarut hívtak segítségül. Első mozzanatként a szerencsétlen állatot kellett megfogni, majd az állatorvos nyugtató injekcióval csillapította le a megrémült lovat. Az időközben megérkező daru segítségével a kalocsai és kecskeméti tűzoltók gyorsan, szakszerűen és sérülésmentesen kiemelték a lovat.

Be the first to comment on "Daruval emeltek ki egy fogságba esett lovat a tűzoltók"

Leave a comment