Teljes személyi és strukturális átalakítás lesz a KSE-nél

Dr. Zombor Gábor polgármester a csütörtöki közgyűlés közel két órás zárt ülését követően az újságíróknak elmondta, teljes személyi és strukturális átalakításról döntöttek a Kecskeméti KSE Kft. ügyében. A helyi LMP a zárt ülés közben kivonult, s rögtönzött sajtótájékoztatót tartott városháza folyosóján.

A csütörtöki közgyűlésen zárt ülésen tárgyalták a képviselők a Kecskeméti KSE Kft. gazdálkodását vizsgáló bizottság részjelentését. A képviselők több, mint másfél órás vita után egyhangúlag elfogadták a bizottság jelentését, és úgy döntöttek, teljes személyi és strukturális átalakítás végeznek a 2009-ben alapított önkormányzati tulajdonban lévő sportklubnál.

A részletekről dr. Zombor Gábor polgármester tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit:
– Először is szeretném elmondani, hogy a zárt ülés elrendelését a vizsgálóbizottság elnöke kérte, ugyanis az anyagban olyan adatok szerepeltek, amelyek sértettek volna személyiségi jogokat. A hossza vita után a közgyűlés elfogadta a bizottság jelentését, majd határozatot is hozott a jövőben elvégzendő feladatokról. Ezt szintén egyhangúlag támogatták a képviselők.

– Mi történik most a három szakosztályt működtető céggel?

– Teljes személyi és strukturális átalakításról döntöttünk. Meg kell vizsgálni, hogy milyen formában tudjuk működtetni a csapatokat, de személy szerint én egyelőre bizonytalan vagyok abban, hogy amíg ilyenek a körülmények, addig az önkormányzatnak érdemes-e feladatot vállalni a csapatok működtetésében. Amikor a kecskeméti kosárlabda és kézilabda 2009 tavaszán a csőd szélére került, segítettünk, és nagyon szomorú, hogy most ilyen ügyekkel kell foglalkoznunk.

– Mit állapított meg a vizsgálóbizottság?

– Részleteket nem közölhetek a zárt ülésről. Az biztos, hogy a korábban a sajtóban megszellőztetett botrányos számlázások nem felelnek meg teljes mértékben a valóságnak, de tény, történtek szabálytalanságok a gazdálkodásban. Feljelentésre vonatkozó javaslatot még nem fogalmazott meg a bizottság, de folytatják a munkát.

– Mire számíthatnak most a kecskeméti sportbarátok?

– A közgyűlés úgy határozott, hogy a csapatokat tovább működteti, hogy milyen formában – együtt, vagy külön – a közeljövőben döntjük majd el.

– Igaz, hogy a cég ügyvezetője máris távozott?

– Igen, Feyér Zoltán ügyvezető igazgató tegnap benyújtotta lemondását a taggyűlésnek, amit el is fogadtak – nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester.

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott az LMP

A zárt ülésről kivonult a kecskeméti LMP két fős frakciója, s rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a megjelent újságíróknak. Kriskó Dávid önkormányzati képviselő, s egyben a KSE vizsgálóbizottság tagja elmondta, hogy több olyan számla is előkerült a vizsgálat során, melyek jogtalan kifizetésre utalnak, s ezek az utalások valóban meg is történtek. Továbbá hozzátette, hogy kérik a városvezetést, hogy minél előbb tegyenek rendet, s számoltassák el a felelősöket, mert ez az ügy a város jó hírnevét, valamint a sportbarátok és sportolók helyzetét rontja napról-napra. Majd Falusi Norbert vette át a szót, s elmondta, hogy partnerek lesznek az ügy felgöngyölítésében, valamint cáfolta azokat a pletykákat, miszerint az LMP szivárogtatta volna ki a Népszava számára a társaságról szóló iratokat, melyek kirobbantották a botrányt.

Be the first to comment on "Teljes személyi és strukturális átalakítás lesz a KSE-nél"

Leave a comment