A 20.000. látogatót köszöntötte a Mercedes-Benz Gyár

Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója személyesen köszöntette a 20.000. látogatót.

Alig több mint egy évvel azt követően, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, máris látogatói jubileumot ünnepelhet a vállalat. 2014. október 17-én Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója személyesen köszöntette a 20.000. látogatót. A gépészeti alapképzésben tanuló középiskolás diáklány, aki a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola szakmai programja keretében érkezett Kecskemétre, boldogan vette át a Mercedes-Benz CLA modellautót, valamint egy tiszteletbeli Mercedes-Benz dolgozói pólót is tartalmazó ajándékcsomagot a gyárigazgatótól.

Kereken 18 hónappal a hivatalos megnyitó után, 2013 szeptemberében a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A kiállítási tárgyak és információs modulok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy betekintést nyerhessenek a gyártási folyamatokba.
A kiállítási modulok, más néven „infoboxok”, segítségével interaktív módon, testközelből figyelhető meg, hogyan gyártják rekordidő alatt, csúcsminőségben a Mercedes-Benz modelleket a magyar dolgozók. A gyárlátogatók két útvonal közül választhatnak a vállalat online regisztrációs felületén, és hetente 11 csoport nyerhet betekintést a gyárban folyó termelési munkálatokba
Az „infoboxok”, négy épületben – az irodaházban, a présüzemben, a karosszéria-üzemben és a szereldében – láthatók. Segítségükkel interaktív módon, testközelből figyelhető meg, hogyan gyártják rekordidő alatt, csúcsminőségben a Mercedes-Benz modelleket a magyar dolgozók, vagyis a gyártócsarnokok megtekintése során személyesen megtapasztalható, hogyan születik a Mercedes-Benz CLA-, B-osztály, és hamarosan a CLA Shooting Brake modell.
A gyárlátogatók jelenleg két útvonal közül választhatnak a vállalat online regisztrációs felületén. A hosszabb, „Produktion Exklusiv“ elnevezésű útvonal általában 2 órát vesz igénybe, míg a „Produktion Kompakt“ elnevezésű útvonal valamivel több, mint egy órát.
A 12 év feletti látogatók 25-50 fős csoportokban járhatják be az egész gyárterületet, és kaphatnak német vagy angol nyelvű vezetést is.
Hetente 11 csoport nyerhet betekintést a gyárban folyó termelési munkálatokba, ennek köszönhetően a nyitás évének első négy hónapjában (2013. szeptember – december közötti időszak) már 4.130 látogatóval büszkélkedhetett a gyár, ebben az évben eddig pedig több mint 15.000-ren voltak kíváncsiak a gyárra.
Az új kompakt autók az idén is jelentősen hozzájárulnak a Mercedes-Benz növekedéséhez: januártól szeptemberig 335.190 ügyfél döntött úgy világszerte, hogy egy A-, B-, CLA- vagy GLA-osztály személyautót vásárol (+25,3%). Ez a siker a kecskeméti gyárnak is köszönhető, ahol a B-osztály és a CLA készül, ez utóbbi kizárólag Kecskeméten a világ valamennyi piaca számára. Csupán két évvel a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár megnyitása után szeptember végén legördült a 250.000. jármű is a gyártósorról, ami egy polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG modell volt.