Kedvezményekkel csábít az új uszoda (+képek)

Kecskemét – Hamarosan emelkednek a hírös város új fürdőjének jegyárai, a megyeszékhely lakói azonban továbbra is kedvezményesen vehetik igénybe a komplexum szolgáltatásait. Lesz bérlet, indulnak a csomagajánlatok, a nyári szünet kezdetével egy időben pedig nyit a Csúszdapark is. A cél: a fürdő ne kerüljön többe a városnak évente, mint a régi uszoda, igaz az előbbit még kemény banki lízing is terheli.

Befejeződött a kettőezer nyolcszáz négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező Kecskeméti Fürdő próbaüzeme, így mostantól teljes gőzzel működik a több mint tízezer négyzetméteres komplexum. A tavaly szeptemberi nyitás óta már közel százezren vették igénybe a létesítmény szolgáltatásait, melyek között uszoda, élményfürdő, szauna és különféle gyógyászati kezelések egyaránt szerepelnek.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégek elégedettek az új fürdővel – emelte ki Mészáros Adrienne megbízott igazgató, aki február óta áll a komplexum élén. – Ha mégis panasz érkezett, azok többsége a próbaüzem alatt jelentkező műszaki problémákból adódott. A beléptető rendszer hibáit, a víz és a levegő hőmérsékletét szabályozó épületfelügyeleti rendszert remélhetőleg sikerült véglegesen kijavítanunk. A fürdő vendégeitől azonban továbbra is várjuk az észrevételeiket. A bejáratnál található elégedettségi kérdőív kitöltésével segíthetnek a munkánkban a látogatók – hívta fel a figyelmet az igazgatóasszony.

Emelkedő jegyárak, bővülő kedvezmények

A fürdő vendégei jelenleg a nyitási árakon válthatnak belépőt. Az uszodát a gyerekek 400, a nyugdíjasok 600, a felnőttek 860 forintért látogathatják. Az élményfürdő 1000, 1400 és 1900 forintért vehető igénybe, a szaunavilág szolgáltatásai pedig 1300 forintba kerülnek. Az új jegyárakról a május 31-ei közülésen tárgyal a képviselőtestület. A tervezet szerint a város lakói számára nem kerül majd többe a fürdőzés, a Kecskemét Kártyával rendelkezők a jelenlegi árakon látogathatják továbbra is a komplexumot. – A létesítmény árainak kialakításánál tekintettel voltunk a környező városok fürdőire. Az olyan versenytársként említhető nagyvárosi komplexumok árainál lényegesen olcsóbbak a kecskeméti jegyek, mint a budapesti Aqua World, a szegedi Aquapolis vagy a Debreceni Aquaticum. Így a hírös városba még a benzinköltség és az autópályadíj megfizetése mellett is érdemes lesz ellátogatni – tette hozzá az igazgatóasszony.

Azok, akik megszokták a régi uszoda jegytömbös rendszerét, hamarosan új, bérletes konstrukcióból válogathatnak. Ennek köszönhetően tíz, húsz, harminc, ötven vagy akár száz belépésre jogosító kártyákat vásárolhatnak. A bérletek időkorláthoz kötöttek, például a tíz alkalmas egy hónapig, a százas viszont egy évig lesz érvényes.

Emellett hamarosan a napjainkban oly népszerű csomagajánlatokkal is várják majd a fürdőzni vágyókat. Ezek közt wellness és családi kedvezményeket is találunk, de választhatjuk akár az ebédszünetben beiktatható, frissítő masszázzsal, könnyű ebéddel kínált kikapcsolódást is. Májustól pedig minden csütörtökön ötven százalékkal olcsóbban válthatjuk meg jegyünket a fürdőbe.
Mészáros Adrienne-től megtudtuk, terveik szerint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark tavalyi árain nem módosítanak, így a 2011-es költségen csobbanhatunk majd a strand medencéiben. A fedett fürdőt onnan némi felárral vehetjük majd igénybe, viszont az új komplexum látogatói plusz költség nélkül járhatnak át a Csúszdaparkba.

A cél, hogy gazdaságosan működjön a létesítmény

Hogy mennyibe kerül a komplexum egy napi működtetése, arról pontos adatokkal még nem tudott szolgálni az igazgatóasszony. A műszaki átadásig eltelt időszakban ugyanis pontosan meghatározni nem, csupán megbecsülni lehetett az üzemeltetési költségeket. – A fürdő legköltségesebb része a tízpályás, nemzetközi szabványoknak megfelelő medence. Az élményfürdő rész az, ami lehetőséget ad arra, hogy a közhasznú tevékenységet ellátó uszodához plusz bevételt termeljünk. Emellett majdnem minden hétvégén van már rendezvényünk, és reklámfelületek bérbeadásával is szeretnénk a bevételt növelni – tájékoztatta a hiroshir.hu-t Mészáros Adrienne.