Gyermekeivel fajtalankodott egy kecskeméti alkoholista

Kedden megkezdődik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak a 37 éves kecskeméti férfinak a büntetőpere, akit – többek között – szemérem elleni erőszak- és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol a megyei főügyészség.

Az ügyészség által beadott vádirat szerint a 37 éves V. Gábor 2009 nyarától kezdődően rendszeresen italozott és részeg állapotban agresszív magatartást tanúsított három gyermekével és a feleségével szemben, akiket időnként bántalmazott is. V. Gábor 2010. szeptember 17-én lakásukban több alkalommal is hasba rúgta a feleségét, majd ököllel arcon is ütötte, aminek következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott a 2010-es esztendőben az egyik fiával és lányával is fajtalankodott, ráadásul a fiúval több alkalommal is. Ilyen eseteknél fiát megfenyegette, ha szólni mer bárkinek is, agyonveri, illetve intézetbe kerülhet. V. Gábor előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kezdetét. Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása mellett – mindhárom gyermek esetében – a szülői felügyelet megszüntetésére is indítványt tett a vádiratban.